preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Udžbenici 2020./2021.

 

Udžbenike svih predmeta financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja iz Državnog proračuna.

Popis drugih obrazovnih materijala za školsku godinu 2020./2021.

Školsko zvono

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Vremenska prognoza
Provjeri svoje znanje
Prijedlozi

 

os-knezmislav@os-knezmislav-kastelsucurac.skole.hr

Priznanja

CARNet vijesti
CARNet
03.03.2021. 17:02
INFO Najava radova – Iskon, Bjelovarsko-bilogorska i Pozesko-slavonska zupanija, 8.3.2021.
Postovani, Primili smo obavijest od Iskona o radovima, koji ce se odviti u ponedjeljak 8. ozujka 2021. u 20 sati. Uslijed navedenih radova ce doci do prekida mrezne povezanosti prema ... The post INFO Najava radova – Iskon, Bjelovarsko-bilogorska i Pozesko-slavonska zupanija, 8.3.2021. appeared first on CARNET .

02.03.2021. 11:02
INFO Najava radova – HT – Splitsko-dalmatinska zupanija 5.3.2021.
Postovani, U petak, 5. ozujka 2021., u vremenu izmedju 00:00 i 3:00 sati, uslijed radova na mreznoj infrastrukturi Hrvatskog Telekoma doci ce do prekida mrezne povezanosti prema ustanovama na podrucju ... The post INFO Najava radova – HT – Splitsko-dalmatinska zupanija 5.3.2021. appeared first on CARNET .

Brojač posjeta

Stranica je posjećena

Free Site Counter

puta od 11. siječnja 2009.

vijesti

DAN GRADA KAŠTELA

Dan grada Kaštela obilježava se 4. ožujka, a razlog odabira upravo ovog datuma seže u daleku 852. godinu kada je knez Trpimir prilikom svog posjeta Bijaćima izdao darovnicu u kojoj se prvi put spominje ime Hrvat (“dux Croatorum iuvatus munere divino” -   “knez Hrvata milošću Božjom”). Dakle, Trpimirova darovnica najstarija je isprava s dvora nekog od hrvatskih vladara u kojoj se spominje hrvatsko ime, stoga je mnogi povjesničari nazivaju rodnim listom hrvatske državnosti. Ovom darovnicom knez Trpimir darovao je splitskoj nadbiskupiji crkvicu svetog Jurja u Putalju, a prijepis njegove darovnice iz 16. stoljeća i danas se čuva u župnoj Riznici crkve svetog Jurja u Kaštel Sućurcu koja je zbog čuvanih eksponata od neprocjenjive nacionalne i crkvene važnosti.
Poznata još i kao Povelja kneza Trpimira, ova darovnica značajna je i po tomu što je ujedno i najstariji sačuvani spomenik hrvatskog prava napisan na latinskom jeziku.

S povijesnim značajem obilježavanja Dana grada Kaštela ovoga tjedna upoznati su i učenici naše škole, a nekolicina njih je, kako povijesnu tako i kulturološku vrijednost svoga grada, slikovito prikazala kroz radove izložene u školskom atriju.

Kako bismo zajedno što svečanije obilježili ovaj dan, četvrtak 4. ožujka 2021, godine nenastavni je dan za sve učenike naše škole.
Svim našim učenicima, djelatnicima i roditeljima, svim Kaštelanima, ali i onima koji Kaštela nose u srcu, želimo sretan Dan našeg grada!

  :: opširnije :: 


objavio: Anita Luketin  datum: 3. 3. 2021. 08:27

OBAVIJEST - PRIJAVE ZA UPIS U PRVI RAZRED

Nakon obavljene online prijave djeteta Upravnom odjelu, roditelj odnosno staratelj obavezno se treba javiti školi kojoj pripada prema upisnom području u razdoblju  od 2. do 9. ožujka 2021. god. radi dogovora o terminu testiranja djeteta.

Kako zbog epidemiološke situacije, roditelji ulaze u školu samo kada je to nužno (sukladno Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.), ovaj postupak ćemo prilagoditi trenutnim okolnostima.

Od 2. ožujka do 9. ožujka, stručna služba škole (psiholog/pedagog) kontaktirati će roditelje, upoznati ih s postupkom, dogovoriti termine testiranja kao i način dostave dokumentacije. Dakle, roditelji NE TREBAJU DOLAZITI u školu.

Potrebna dokumentacija:

OIB,

potvrda o pohađanju programa predškole,

kopija domovnice i rodnog lista (vrijede bez obzira na datum izdavanja)

osobna iskaznica roditelja (na uvid).

 

Ukoliko roditelji/staratelji nisu izvršili online prijavu djeteta Upravnom odjelu, trebaju kontaktirati stručnu-službu škole kako bi ostavili potrebne podatke. Tel. 224 080.

Napominjemo, školski obveznici su:

 • djeca rođena od 1. travnja 2014. do 31. ožujka 2015. godine
 • djeca kojima je za šk.god. 2020./2021. rješenjem odgođen upis u prvi razred osnovne škole

Iznimno u prvi razred osnovne škole mogu se upisati i djeca rođena od 1. travnja 2015. godine do 31. prosinca 2015. za koju roditelji odnosno staratelji žele ostvariti pravo na prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Anita Luketin  datum: 28. 2. 2021. 20:45

DAN RUŽIČASTIH MAJICA Vijest ima dokument u privitku

U svrhu obilježavanja Dana ružičastih majica (24. veljače 2021.) naši učenici ispunili su brojnim radovima svoje učionice te ostale školske prostorije. Zadnja srijeda u mjesecu veljače posvećena je prevenciji vršnjačkog nasilja. Kako bi djeca znala na odgovarajući način reagirati u određenim situacijama, potrebno ih je kontinuirano educirati te na taj način poticati razvijanje njihove empatije i osvješćivati koji su primjereni načini rješavanja konfliktnih situacija među vršnjacima. Ovaj dan u našoj školi obilježen je kroz pedagoške radionice koje su uz edukativni dio, obuhvaćale i kvizove, igrokaze te izradu likovnih radova.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Anita Luketin  datum: 25. 2. 2021. 17:05

VALENTINOVO

Ususret Danu zaljubljenih ili Valentinovu koje se svake godine obilježava u našoj školi, učenici koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Likovna grupa izradili su brojne radove kojima su istaknuli posebnosti ovoga dana. Svoje radove upotpunili su izrekama i stihovima kako bi kroz više umjetničkih područja dočarali ljepotu, značaj i raznolikost ljubavi.

Kako bi u životima svaki dan bilo Valentinovo, zapamtite:

„Najbolje i najljepše stvari na svijetu ne mogu se vidjeti ili dotaknuti. One se moraju osjetiti srcem.”

  :: opširnije :: 


objavio: Anita Luketin  datum: 13. 2. 2021. 18:13

Edukativne radionice o zaštiti u slučaju prirodnih prijetnji

Kako bi se istaknula važnost doprinosa djece u smanjivanju posljedica uzrokovanih prirodnim katastrofama, učenici naše škole sa svojim razrednicima i školskom pedagoginjom sudjelovali su edukativnim radionicama usmjerenim na razvijanje razumijevanja ljudskog utjecaja na okoliš, razumijevanje prirodnih pojava i svijesti o životu u skladu s prirodom te razvijanje „kulturne prevencije” kroz djelovanje i stavove. Kao sastavni dio radionice učenicima je prezentirana edukativna društvena igra Zemlja rizika – inovativan i interaktivan didaktički materijal nastao u suradnji UNICEF-a te Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Učenici su kroz zabavne i zanimljive aktivnosti informirani o načinima zaštite u slučaju prirodnih prijetnji.

  :: opširnije :: 


objavio: Anita Luketin  datum: 13. 2. 2021. 18:07

DAN SIGURNIJEG INTERNETA

Povodom Dana sigurnijeg interneta (9. veljače 2021.), tijekom proteklog tjedna u sklopu Školskoga preventivnog programa s učenicima naše škole provedene su aktivnosti kroz satove razrednika s ciljem poticanja i promicanja što sigurnije i odgovornije uporabe tehnologije. Svjesni važnosti zaštite djece u digitalnom okruženju kroz poučavanje o načinima sigurnog korištenja interneta, zaštiti osobnih podataka te odgovornom korištenju interneta, učenici su educirani o koracima koje je nužno poduzeti kako bi se u potpunosti zaštitili u virtualnom svijetu.

Centar za sigurniji internet (CSI) u svrhu obilježavanja ovoga dana pripremio je edukacijski paket koji uključuje materijale za djecu, mlade i roditelje te nastavnike, a isti je moguće pronaći na https://csi.hr/dan-sigurnijeg-interneta/

  :: opširnije :: 


objavio: Anita Luketin  datum: 13. 2. 2021. 18:04

Upis djece u prvi razred osnovne škole školske godine 2021./2022.

Prijava školskih obveznika vrši se elektronskim putem  u vremenu od 8. do 17. veljače 2021.  - na web stranici Upravnog odjela za prosvjetu,kulturu,tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije popunjavajući dolje priloženu Prijavu za predupis (koja će tek biti aktivna od 8.veljače 2021.godine)

www.dalmacija.hr

Školski obveznici za školsku godinu 2021./2022. su:

 • djeca rođena od 1. travnja 2014. do 31. ožujka 2015.
 • djeca rođena od 1. travnja 2015. do 31. prosinca 2015. za koju roditelji, odnosno staratelji žele ostvariti pravo na prijevremeni upisu prvi razred osnovne škole
 • djeca kojoj je za šk.god. 2020./2021. Rješenjem , odgođen upis u prvi razred osnovne škole,
 • djeca koja trebaju privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole.

Prijavu je potrebno izvršiti prema upisnom području škole.

Sva djeca kojima je mjesto prebivališta Kaštel Sućurac pripadaju upisnom području OŠ kneza Mislava, gdje će se  izvršiti procjena spremnosti djeteta za školu sukladno dogovoru sa roditeljem.

Ako se dijete želi iz opravdanog razloga upisati u školu kojoj ne pripada prema upisnom području (produženi boravak ili neki drugi razlog) u postupku prijave, prijavljuje obje škole s naznakom željene škole i razloga. Provjeru spremnosti obavlja u matičnoj školi, nakon čega se javlja željenoj školi radi dogovora.

Nakon obavljene prijave djeteta Uredu, roditelj/staratelj obavezno se treba javiti školi u vremenu od 2. do 9. ožujka 2021. god. radi dogovora o terminu testiranja djeteta.

Potrebna dokumentacija: OIB, potvrda o pohađanju programa predškole, kopija domovnice i rodnog lista (vrijede bez obzira na datum izdavanja).

Za odgodu upisa za šk.god 2021./2022. ne podnosi se zahtjev već je potrebno u prijavi online označiti: „najava za odgodu upisa“.

Za prijevremeni upis roditelj odnosno staratelj osim prijave online, dostavlja osnovnoj školi i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove, Također, roditelj/staratelj podnosi zahtjev za uvrštavanje djeteta na popis školskih obveznika Upravnom odjelu (Ispostava Kaštela) do 31. ožujka 2021. godine. (Obrazac 6. – na dolje priloženoj poveznici). 

Za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred (djeca sa težim oštećenjem zdravlja koja imaju Rješenje odgode upisa za šk. god. 2020./2021.), roditelj/staratelj podnosi zahtjev Upravnom odjelu (Ispostava Kaštela) (Obrazac 6. na donjoj priloženoj poveznici). Uz zahtjev prilaže i medicinsku dokumentaciju.

https://www.dalmacija.hr/Portals/0/datoteke/dokumenti/Obrazac%206_1.doc

Osnovna škola kneza Mislava ima, uz redovite razredne odjele i mogućnost školovanja djece s posebnim potrebama kroz djelomičnu integraciju  (posebna odgojno-obrazovna skupina).

 
  :: opširnije :: 


objavio: Anita Luketin  datum: 4. 2. 2021. 13:27

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE OD 1.2.2021.GODINE

Poštovani  roditelji i učenici!

Od ponedjeljaka, 1. veljače 2021.godine nastava će se održavati prema  modelu A po sljedećem rasporedu:​

Smjena A jutro

predmetna nastava 5. i 7.razredi u 7 i 30 sati.

razredna nastava 1. i 3.razredi u 8 sati

Smjena B popodne

predmetna nastava 6. i 8.razredi u 13 i 30 sati.

razredna nastava 2. i  4.razredi u 14 sati

 • Školski sat će trajati 40 minuta. Školskog zvona nema.

 • Izborna nastava će se održavati u školi ukoliko je riječ o učenicima istog razrednog odjela. Ukoliko je riječ o kombiniranim grupama provodit će se „mješoviti model“, dakle, dio u školi, a dio kao nastava na daljinu. Na isti način će se realizirati izvannastavne aktivnosti.
 • Roditelji ne ulaze u školu, osim u iznimnim situacijama te pri tome obvezno nose masku te ne smiju imati simptome infekcije.
 • Roditeljski sastanci te individualni razgovori roditelja i učitelja odvijat će se online (razrednici s roditeljima dogovaraju način komunikacije).

PRIJEVOZ UČENIKA JE ORGANIZIRAN PO DOLASKU U ŠKOLU (7.00 I 7.30 SATI TE U 13.00 I 13.30 SATI) I POVRATKU IZ ŠKOLE.

UČENICI SU DUŽNI NOSITI MASKE U ŠKOLSKOM AUTOBUSU.

Još jednom vas pozivamo na suradnju te vam želimo zdravlja i mira u nastavku ove, za sve nas izazovne, školske godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Anita Luketin  datum: 29. 1. 2021. 08:27

POČETAK I ORGANIZACIJA NASTAVE U 2.OBRAZOVNOM RAZDOBLJU

Sukladno Odluci o izmjeni odluke o početku i završetku školske godine 2020./2021. (Narodne novine, broj: 136/20) dana 18.1.2021. započinje izvođenje nastave u drugom obrazovnom razdoblju.

Za učenike od 1. do 4. razreda nastava će se održavati u školi i to cijelo vrijeme u jutarnjoj smjeni, pri čemu će 1. i 3. razredi s nastavom započeti u 8,00 sati, a 2. i 4. razredi u 8,15 sati.

Trajanje nastavnog sata je kao i u 1. obrazovnom razdoblju. a prijevoz će biti organiziran po dolasku i povratku.

Ulaz u školsku zgradu za učenike 1. i 2. razreda je donji zapadni ulaz, a za učenike 3. i 4. razreda glavni ulaz.

Za učenike od 5. do 8. razreda nastava će se organizirati online (aplikacija Microsoft Teams) u realnom vremenu, prema ranije utvrđenom rasporedu, odnosno A smjena jutro, a B smjena poslijepodne, s tim da će za vrijeme održavanja online nastave, početak nastave u jutarnjoj smjeni biti u 8,00 sati (a ne kao do sada u 7,30), dok u poslijepodnevnoj smjeni ostaje početak kao i do sada u 13,30 sati.

Trajanje nastavnog sata je kao i u 1. obrazovnom razdoblju uz veliki odmor koji će biti nakon 3. školskog sata i trajati 15 minuta.

Učenici su obvezni prisustovati nastavi u realnom vremenu prema unaprijed određenom rasporedu. Svi izostanci učenika bit će evidentirani jednako kao i za vrijeme pohađanja nastave u školi.

INA, dodatna, dopunska i izborna nastava se održavaju jednako kao i u prvom obrazovnom razdoblju.

Stručna služba (pedagog, psiholog i knjižničar) radit će u školi u jutarnjoj smjeni.

U posebnoj skupini nastava će se održavati u školi po uobičajenom rasporedu.

 

PRIJEVOZ ORGANIZIRAN PREMA SLIJEDEĆEM RASPOREDU:

 • VELIKI AUTOBUS:                                      

2 POLASKA:u 7:15 za početak nastave u 8:00 i u 7:45 za početak nastave u 8:15.                   

2 POVRATKA: od ponedjeljka do četvrtka u 11:30 i 12:15, petkom u 11:15 i 11:35.                       

 • KOMBI (GROBLJE):                                     

2 POLASKA: u 7:30 za početak nastave u 8:00 i u 7:50 za početak nastave u 8:15.                   

2 POVRATKA: od ponedjeljka do četvrtka u 11:30 i 12:15, petkom u 11:15 i 11:35.   

         -    KOMBI (DRAGOČEVO):                                           

2 POLASKA: u 7:30 za početak nastave u 8:00 i u 7:50 za početak nastave u 8:15.

2 POVRATKA: od ponedjeljka do četvrtka u 11:30 i 12:15, petkom u 11:15 i 11:35.     

      -      KOMBI (GORICA):                                             

1 POLAZAK: u 7:30 za početak nastave u 8:00.                                   

1 POVRATAK: od ponedjeljka do četvrtka u 12:00,petkom u 11:30       

 

Želim uspješan rad i što skoriji povratak svima u školske klupe.

Ravnateljica Anita Luketin
  :: opširnije :: 


objavio: Anita Luketin  datum: 15. 1. 2021. 10:10

BOŽIĆNA ČESTITKA

Dragi učenici, roditelji i djelatnici,

posebnu snagu pokazali smo zahvaljujući partnerstvu i suradnji koja nam je omogućila da uspješno savladamo sve prepreke u ovoj izazovnoj godini. U nadi da ćemo svi Božić i božićne blagdane provesti u toplini i zajedništvu obiteljskog doma sa svojim najmilijima, želim svima čestit i blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu 2021. godinu.

Neka vam nadolazeći blagdani donesu u tijelu zdravlje, u duši mir, u mislima radost, a u srcu mladost!

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Anita Luketin  datum: 23. 12. 2020. 21:48

BOŽIĆNO DRVCE UKRAŠENO „EKO“ UKRASIMA

Ove školske godine zbog epidemiološke situacije nismo bili u mogućnosti na uobičajen način organizirati projekt kojeg će istovremeno provoditi učenici cijele škole, stoga smo od početka prosinca uključili učenike u radionice izrade „eko“ božićnih ukrasa unutar njihovih razrednih odjeljenja. Učenici od drugih do šestih razreda, vođeni svojom kreativnošću, rolice toalet papir pretvarali su u cvjetove i zvijezde, listove starih novina i papira u šarolike božićne kuglice, stari karton i papir u minijaturna božićna drvca te papire u boji i ostatke kartona u papirnate anđele. Osim što su prenamijenili „otpad“, dali su i svoj doprinos očuvanju okoliša. Svojim trudom i maštovitošću osmislili su jedinstvene radove te njima okitili školsko božićno drvce kojeg će se zasigurno dugo sjećati.

  :: opširnije :: 


objavio: Anita Luketin  datum: 10. 12. 2020. 19:37

ŠKOLSKI MEDNI DAN

Program školskoga mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu na čitavom području Republike Hrvatske u prvim razredima osnovnih škola provodio se 7. prosinca 2020. godine, povodom obilježavanja sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara.

Svrha programa bila je povećanja unosa meda u prehrani djece, podizanja razine znanja o važnosti meda kao sastavnog dijela pravilne i nutritivno povoljnije prehrane, educiranja učenika o važnosti pčelarstva za cjelokupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost te promocije meda lokalnih proizvođača.

U Programu je sudjelovalo i 68 učenika prvih razreda naše škole. Kroz radionice sa svojim učiteljicama naše prvaše razveselila su brojna nova saznanja, ali i promotivni paketi koji su se sastojali od edukativne slikovnice Pčelica Jelica i medo Edo, staklenke meda te promotivne vrećice.