« Travanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
Projekt EkoBiz
Budući da je naša škola već dugih niz godina Eko škola, odlučili smo se uključiti u još jedan eko projekt. Naziv projekta je EkoBiz kojeg provodi Centar izvrsnosti George Mateljan Split i Zdravi grad Split.
Cilj projekta je bio upoznati učenike sa Eko hranom: kako se proizvodi i na koji način djeluje na čovjekov organizam.
U projekt su bili uključeni učenici 3.c i 5.b razreda budući da u sklopu plana i programa rada kroz nastavu...
Prirode i društva i Prirode obrađuju temu Zdrava prehrana.
Kao uvod u samu temu učenici 3.c su se kroz nastavu Prirode i društva upoznali sa Zdravom prehranom, a učenici 5.b su na Satu razrednika sa svojom razrednicom razgovarali o temi Hrana: GMO,konvencionalna i eko hrana.
Učenici 3.c razreda su u svom razredu ugostili direktora Centra izvrsnosti „ GEORGE MATELJAN“ i voditelja programa Put zdravlja u Zdravom gradu, gospodina Željka Petrovića. U ugodnom društvu kroz prezentaciju, učenicima je objašnjeno što je to Eko hrana, kako se proizvodi...Učenici su naučili i što je to GMO i konvencionalna prehrana. U ugodnom druženju učenici su postavljali bezbroj pitanja i naučili su da Eko hranu mogu prepoznati po zelenom listiću na ambalaži.
Također je održana i zajednička radionica učenika 3.c i 5.a razreda u kojoj su zajednički razmjenjivali znanja o GMO, Konvencionalnoj i Eko hrani. Zajedniči su napravili plakate, a kao „šlag na kraju“ su naučili kako na ispravan način kuhati ZELJE I KUNPIRE – recept pročitajte na kraju.
Ne samo da smo u razredu kuhali nego smo se i osladili, ali ne samo mi već i naši nastavnici u zbornici.
Pripremile: Alenka Jerčić i Nada Šunjić
R E C E P T
U puno ključale vode stavili smo oguljene krumpire. Kada su omekšali izvadili smo ih, a u vodu smo stavili zelje ( iz Eko uzgoja) samo par minuta.
Sve smo skupa izmješali, dodali sol, maslinovo ulje i par kapi maslinovog ulja (Eko proizvodnja).
DOBAR TEK!!!!
Utorak 6.2.2024. u 13,10 sati
Ponedjeljak 11.12.2023. u 13,10 sati
Srijeda 27.9.2023. u 13,10 sati
Utorak 29.8.2023. u 9,00 sati
Ponedjeljak 21.8.2023. u 9,00 sati
Utorak 11.7.2023. u 9,00 sati
Ponedjeljak 26.6.2023. u 12,30 sati
Četvrtak 1.6.2023. u 13,10 sati
Srijeda 15.2.2023. u 13,10 sati
Ponedjeljak 12.12.2022. u 13,10 sati
Utorak 27.9.2022. u 13,10 sati
Ponedjeljak 29.8. 2022. u 8,00 sati
Utorak 23.8.2022. u 9,00 sati
Utorak 12.7.2022. u 9,00 sati
Petak 24.6.2022. u 12,30 sati
Ponedjeljak 6.6.2022. u 13,10 sati
Červrtak 7.4.2022. u 13,10 sati
Červrtak 17.2.2022. u 13,10 sati