preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Školsko zvono

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Vremenska prognoza
Provjeri svoje znanje
Prijedlozi

 

webtim@net.hr

Priznanja

Osvrt na knjigu

Maureen Johnson

13 malih PLAVIH OMOTNICA

 

Vrlo neobična priča vrlo neobične spisateljice. Zamislite samo da vaša voljena teta premine, ali vam pritom ostavi trinaest plavih omotnica, novac i upute kako doći do svjetski poznatih odredišta kao što su Pariz, London i slično. Kao što rekoh,čudno. Bez obzira na sve, knjigu vrijedi pročitati. Odgovarat će romantičaru, pustolovu, avanturisti, umjetniku, ali i najobičnijem malom čovijeku i to je ono što  je čini posebnom. Da pojasnim.

Sedamnaestogodišnja Ginny oduvijek se divila svojoj teti Peg , umjetnici slobodne duše koja je tu i tamo znala nestajati  i po par mjeseci. Teta , koja je nedavno preminula, prije smrti je uredila da njezina nećakinja dobije već dobro poznatih 13 plavih omotnica s tim da Ginny svaku sljedeću može otvoriti nakon što izvrši zadatak iz prethodne. Uglavnom, da vam ne bih otkrila cijelu priču, upravo tih 13 malih plavih omotnica promijenit će Ginnyn život . Totalno će joj promijeniti život. Rim, Pariz,London i Nizozemska. Dovoljno da vas zainteresira? Knjiga je namijenjena apsolutno svim tinejdžerima. Hvala Maureen Johnson koja je omogućila da tinejdžerske tajne, želje  i misli možemo naći u jednoj knjizi.  13 malih plavih omotnica, must have, must read!

 

Napisala Anita Ugrina 2008. godine, tada učenica 8.a razreda.

 


Dragi dnevniče, mrtav sam

Ova knjiga R.L.Stinea odiše tajanstvenošću i uzbuđenjem.

Glavni lik je dječak po imenu Alex. On odluči pisati dnevnik i okladi se s prijateljicom u sto dolara da će njegov dnevnik biti bolji. Baš u tome je Alexov problem,voli se kladiti. Kod kuće naiđe na naizgled običnu teku koju odluči iskoristiti za dnevnik. No, dnevnik ima čudnu sposobnost. Naime, svake večeri Alex u dnevniku pronađe sutrašnji zapis. Dnevnik pomaže Alexu u svezi oklada pa se Alex sve više bogati. No, što će se dogoditi kada pronađe zapis da ga je udarilo auto? To vam neću otkriti. Ako želite saznati što se dalje događalo, morate pročitati knjigu.Uživajte! 

 

 Nikola Podrug, 8.c

 


Sophie Kinsella

 

Božanstvena kućanica

 

Glavni lik ove knjige je mlada djevojka kojoj je važan jedino posao, a cilj joj je biti partnerica odvjetničke firme u kojoj radi. Ne zna kuhati, odjeću daje prati u kemijsku čistionicu, a sa susjedima ne komunicira, no jednog dana  kad je trebala biti promaknuta na mjesto za koje je radila i očekivala cijeli život, dogodi joj se greška. Kada je shvatila da je stranku oštetila za više miljuna dolara, pobjegla je negdje prvim vlakom. Sva u šoku izišla je na posljednjoj stanici u nekon selu, a kada je naišla na prvu kuću, odlučno je pozvonila. Vlasnici te kuće pak su mislili da se javila na oglas u kojem traže kućnu spremačicu, pa su je primili. Umorna i gladna prihvatila je posao jer joj je te večeri trebao smještaj, ali boravak u toj kući se odužio. U ovoj knjizi ima puno neočekivanih i smiješnih radnja, lik je kućna spremačica koja ne zna čistiti, kuhati ni glačati odjeću, zaljubila se u vrtlara čija majka je uči kuhati, ali mora birati i između ljubavi i karijere, pa ako hoćete saznati za što se odlučila, pročitajte ovu knjigu koja me nagnala na smijeh i suze.

 

Antonia Antunović, 8.b

Sjednice UV 2018./2019.

 

Petak 7.09.2018. u 8.00 sati

Srijeda 26.09.2018. u 13.10 sati


Vremenik 2018./2019.Natjecanja


Upisi u srednje škole

 


Školski vrt


Sandučić povjerenja

Pravila škole


 


Red button

 

Prijavi sadržaj na internetu za koji sumnjaš da je nezakonit!

preskoči na navigaciju