preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Udžbenici 2021./2022.

 

Udžbenike svih predmeta financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja iz Državnog proračuna.

Grad Kaštela finacira radne bilježnice, kutije i školske mape.

Školsko zvono

Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Vremenska prognoza
Provjeri svoje znanje
Prijedlozi

 

os-knezmislav@os-knezmislav-kastelsucurac.skole.hr

Priznanja

 

"SLOBODNA DALMACIJA"

25.01.2010.

kaštelanski osnovci osvojili drugo mjesto na prestižnom E natjecanju

Web masteri iz OŠ kneza Mislava briljirali na CMS natjecanju

 
 
Izvrsna školska web stranica posebna je i po tome što je prilagođena i djeci s posebnim potrebama koja imaju teškoće pri čitanju, a u njezinu kreiranju, ovisno o afinitetima, sudjeluje puno đaka
Web stranice OŠ Kneza Mislava iz Kaštel Sućurca dobile su drugu nagradu CMS natjecanja “Skockajte Web” u kategoriji senior, a za koji dan proslavit će se i druga godina njihova postojanja. Na njihovoj izradi radio je učenički tim zajedno s voditeljicom Web ekipe, učiteljicom informatike i tehničke kulture Mirelom Kovačević, a kao nagradu za postignuti uspjeh dodijeljeno im je šest web kamera i profesionalni digitalni fotoaparat.

- Svaki od učenika ima svoja zaduženja koja su određena prema njihovim interesima i sklonostima. Sastajemo se dva puta tjedno a pri izradi stranica surađujemo s lokalnom zajednicom i sućuračkim portalom. Ove smo godine kreirali i web za sve, čiji su sadržaji prilagođeni djeci s posebnim potrebama, osobito onima s teškoćama u čitanju. Upravo taj web, pri čijem je kreiranju voditeljica tima bila Rea Antolić, smatramo posebnošću naše stranice - kazala nam je nastavnica Mirela Kovačević.

Roditelji i nastavnici veliki su korisnici školske web stranice. Roditelji često dolaze u školu po detaljne informacije o vijestima koje čitaju na stranici. Neki od njih, ističe ravnateljica Ines Visković, čak su im kazali kako su prije upisa djece u njihovu školu pregledali web stranicu kako bi vidjeli gdje upisuju svoju djecu. - Smatramo da svi shvaćaju ovu blagodat suvremene tehnologije te da je naša stranica spomenica naše škole u digitalnom formatu. Cilj nam je preko nje osvijestiti učenike pri biranju kvalitetnih i korisnih sadržaja interneta.

Svi mi smatramo da svaka škola mora imati web stranicu, jer kao odgojno-obrazovne ustanove ne bi smjele zatvarati oči pred promjenama u društvu - kazala nam je učenica Sara Bosančić. Uz nju su u izradi školske web stranice sudjelovali i ostali učenici: Andreas Čičak, Antonela Batina, Matea Elez, Darko Gunjača, Ivana Šerić, Ivana Mandarić, Josipa Jagnjić, Snježana Borojević, Monika Šerić, Marina Šošić, Martina Savarić, Domagoj Bratinčević, Petar Pavelin i Ivan Čulo.

 

 

SUĆURAČKI PORTAL, 20.11.2009.

 Sućurački osnovnoškolci drugi u Hrvatskoj

 

Autor D.P. /PGK

NA NATJEČAJU CMS-a
Lijepe vijesti o osvojenom 2. mjestu u kategoriji senior na CMS-ovom natječaju za izbor najbolje školske web stranice u Hrvatskoj „Skockajte web“, stigla je na adresu učenika OŠ „Kneza Mislava“ u Kaštel Sućurcu.
Učenici i njihovi voditelji s pravom mogu biti ponosni na svoj uspjeh budući da je na natječaju sudjelovalo 107 osnovnih i srednjih škola iz cijele države koje svoje web stranice izrađuju u CARNetovom CMS sustavu, a za naslov najbolje odlučivalo se između deset finalista. Kao najbolja web stranica ocijenjena je, ovaj put, ona OŠ „Popovac“.

Za zasluženo 2. mjesto mladi Sućurani dobili su plaketu te digitalni fotoaparat i pet web kamera, nagrade uz koje će svoje stranice učiniti još boljima, iako se već sada na njima može pronaći bezbroj zanimljivosti od vijesti iz škole, preko aktualnih događanja iz cijelog svijeta pa do humora i zabave.
Web stranice koriste i učenicima i učiteljima te ostalim djelatnicima škole, a često ih posjećuju i roditelji koji se na ovakav način bliže i bolje upoznaju s događanjima unutar školskih zidova i ovim dijelom života svoje djece.

U kreiranju web stranice, učenici i voditelji imali su punu podršku ravnateljice škole kao i poneki dobar savjet sa Sućuračkog portala pa su im, nakon ovog uspjeha, uputili i posebne zahvale.
Oni su osvajači:)
Glavni i odgovorni Andreas Čičak 8.a, Antonela Batina 8.a i Darko Gunjača 8.c, učenici pomagači Sara Bosančić 8.a, Ivana Šerić 8.a, Ivana Mandarić 8.a, Josipa Jagnjić 8.c, Snježana Borojević 8.c, Marina Šošić 5.c i Monika Šerić 5.b
voditelj web tima učiteljica informatike i tehničke kulture Mirela Kovačević, voditelj tima WEB ZA SVE knjižničarka Rea Antolić


Ako koga zanima kako je to sve lijepo "skockano" i sa čime je naša Mašogradska škola zaslužila, osim plakete i priznanja, još i digitalni fotoaparat Panasonic DMC-FS42 i 5 web kamera Logitech QuickCam 3000, neka klikne na slijedeći link:
Vijest na nagrađenim stranicama
... ili neka jednostavno u Google ukuca KNEZ MISLAV ... tu smo ipak na PRVOME a ne na drugome mjestu.
 
 Komentari
gregor November 20 2009 20:23:11
Čestitke na uspjehu ciloj mladoj ekipi smiley
pechina November 20 2009 21:32:16
Bravo! Stranica van je tako dobra i mislin da je zaslužila
prvo misto. Sljedeče takmičenje če to sigurno i dokazat.
hope November 20 2009 22:04:28
smiley čestitke osnovcima i učiteljima smileysmiley
umorno_oko November 20 2009 22:42:03
Da čestitke! Lovorov vijenac miritaju ... i odma i triba uključit u rad Portala!
Svaka čast voditeljima i dici koja su to ostvarila!
Bravo! smiley smiley
tlatincica November 21 2009 00:13:12
Bravo dico!smiley
il pensiero November 21 2009 01:40:36
Bogu hvala šta imamo ovako pametnu dicu i njihove voditelje. Jedni bez drugih ne mogu. Samo naprid. smiley
vlaj November 21 2009 18:45:15
Bravo dico najjači ste!
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

 

Naša web stranica osvojila je četvrto mjesto u natječaju TOP 5 za najbolje školske web stranice u Hrvatskoj za školsku godinu 2008./2009.

Evo što časpois Enter (broj 75 srpanj-kolovoz 2009.) kaže o nama: "Izbalansirane, tekstom i slikom uravnotežene stranice s obiljem materijala kojeg priprema i održava dobro organizirani web-tim učenika".

Pet najboljih:

1. 3. razred OŠ Tučepi

2. OŠ Popovac, Popovac

3. OŠ Matija Gubec, Cernik

4. OŠ kneza Mislava, Kaštel Sućurac

5. 3.b razred OŠ Sveti Đurg, Sveti Đurđ

Nagrađeni smo vrijednom knjigom "Microsoft.NET: Simfonija programiranja". Osim knjige dobit ćemo i pravo da istaknemo logo enterovog nagradnog natječaja.

 

 


Kompjuterski časopis ENTER 

 

 Naš omiljeni informatički časopis ENTER broj 71 ožujak 2009. objavio je i komentirao našu web stranicu u akciji nagradni natječaj Top5.

Pohvalili su naše stranice kao originalne i dizajnerski svježe s velikom količinom zanimljivog, korisnog i nesvakidašnjeg sadržaja. Dobili smo i kritike koje bi nas trebale potaknuti da radimo više. Zbog toga pozivamo sve učenike i učitelje da sudjeluju u stvaranju da budemo još bolji.


 

 PORTAL GRADA KAŠTELA I PORTAL SUĆURAC.INFO

27. srpanj 2009.

MLADI SUĆURANI MEĐU PET NAJBOLJIH
Osnovna škola kneza Mislava iz Kaštel Sućurca osvojila je četvrto mjesto u natječaju časopisa „Enter“ pod nazivom „TOP 5 za najbolje školske web stranice u Hrvatskoj za školsku godinu 2008./2009“.
U skladu s tim u 75. broju informatičkog časopisa Enter za srpanj-kolovoz navedeno je: "Izbalansirane, tekstom i slikom uravnotežene stranice s obiljem materijala kojeg priprema i održava dobro organizirani web-tim učenika".

Sućurački osnovnoškolci tako su se našli, prema ocjeni Enterovog stručnog žirija među pet najboljih izrađivača školskih web stranica. Ispred njih se na prvom mjestu nalazi 3. razred OŠ Tučepi, na drugom mjestu je OŠ Popovac iz Popovca, potom dolazi OŠ Matija Gubec iz Cernika, dok se na četvrtom mjestu nalazi OŠ kneza Mislava iz Kaštel Sućurca, čiji su vrijedni i kreativni učenici nagrađeni vrijednom knjigom "Microsoft.NET: Simfonija programiranja", a osim knjige, sućuračka osnovna škola je stekla i pravo isticanja loga Enterovog nagradnog natječaja.

Web stranica: http://www.os-knezmislav-kastelsucurac.skole.hr

Sastojimo se od šest članova, a to su: Matea Elez, Ivana Mandarić, Antonela Batina, Ivana Šerić,Andreas Čičak, Domjan Barić i Mislav Miolin! U kreiranju našeg weba sudjeluju i učenici suradnici koji nam pomažu po potrebi (novinari, likovnjaci i jezičari): Maja Leskur, Tina Jerkunica, Antonia Pirić, Darko Gunjača i Sara Bosančić. Svakog četvrtka se zajedno sastajemo u 13:00 h u informatičkoj učionici…a i nekad po potrebama preko tjedna!...Tamo zajedno radimo sve za našu web-stranicu, razne plakate, obrađujemo slike, tekstove itd… Moramo priznati da se usput malo i našalimo.

Voditeljica našeg tima je učiteljica Mirela Kovačević


KAŠTELANSKI PORTAL

 


 

 PORTAL SUĆURAC.INFO

Informatička učionica OŠ kneza Mislava
6. prosinca 2008.

Autor: Željka Jukić

  

Informatička učionica Osnovne škole kneza Mislava u posljednje vrijeme postaje sve kvalitetnija, interes djece raste. Profesori su zadovoljni odazivom, a i uspjehom na natjecanjima. Naime njihova školska web stranica trenutno zauzima 21. mjesto prema glasovima publike, a od 450 škola, ušli su u krug od samo 42. Stranicu uređuje dvanaest mladih informatičara u vodstvu profesora Davora Klarića te profesorice Mirele Kovačević. Glavni urednici su Mislav Miolin te Domjan Barić, a u izradi stranice pomažu im i Tea Lijić, Antonia Pirić, Petra Orošnjak, Viktorija Biočić, Lucija Šimera, Debora Kovač, Alen Tešija, Ivan Lipotić, Marko Orošnjak te Dino Fišer. Osim mladih informatičara urednika, u sučuraćkoj osnovnoj školi još dvjestotinjak učenika pohađa satove informatike kao izbornu nastavu. Učenici su podijeljeni u 12 grupa po 15 učenika koliko je radnih mjesta u informatičkom kabinetu.
Učenici, kao i profesori, nisu zadovoljni opremom koja je relativno stara i nije prikladna ni dovoljna za rad tolikog broja učenika. Već duže vrijeme učenici su se nadali novoj opremi koju bi, kako doznajemo od prof. Klarića, tebali dobiti za 10-15 dana. Nova oprema uključuje petnaest kompletno opremljenih radnih mjesta, jedno nastavničko mjesto sa kompletnim nadzorom svih učeničkih računala, laserski printer u boji, platno... nova oprema učenicima predstavlja dodatnu motivaciju, iako prof. Kovačević i sada ima samo pohvale za svoje učenike i smatra ih veoma motiviranima i vrijednima. Imajući na umu njihov uspjeh, moramo se složiti. Čestitke mladim informatičarima!

Priloženi dokumenti:
5 petica.pdf

UV 2020./2021.

Červrtak 7.4.2022. u 13,10 sati

Červrtak 17.2.2022. u 13,10 sati

Četvrtak 16.12.2021. u 13,10 sati

Utorak 28.9.2021. u 13.10 sati

Ponedjeljak 30.8.2021. u 9,00 sati

Četvrtak 19.8.2021. u 9,00 sati

Ponedjeljak 12.7.2021. u 9,00 sati

Srijeda 23.6.2021. u 11,30 sati

Srijeda 9.6.2021. u 12,15 sati.

Petak 26.3.2021. u 12,00 sati

Petak 15.1.2021. u 9,00 sati (virtualno)

Četvrtak 10.12.2020. u 12,30 sati (virtualno)

Četvrtak 1.10.2020. u 12,30 sati (virtualno)

Srijeda 2.9.2020.u 8,30 sati

 


Statut škole

Dopunska i dodatna nastava

Priloženi dokumenti:
dodatna dopunska 2021.-2022..docx


Natjecanja

Upisi u srednje škole

Školski vrt


Sandučić povjerenja

Pravila škole


 


Red button

 

Prijavi sadržaj na internetu za koji sumnjaš da je nezakonit!

preskoči na navigaciju