2020-09-02 22:26:10

NOVA ŠKOLSKA GODINA

Poštovani  roditelji i učenici!

Pozdravljamo vas na početku ove školske godine koja nam donosi puno novog te potrebu našeg prihvaćanja i prilagođavanja tome.

S obzirom na epidemiološku situaciju, a kako bi smo što je više moguće zaštitili zdravlje naših učenika, nastavu započinjemo uvažavajući sve preporuke MZO I HZJZ. Kako bi u tome bili što učinkovitiji nužna je suradnja, povjerenje te iskrena komunikacija s Vama. 

Prvi nastavni dan je u ponedjeljak, 7. rujna 2020. te će se na taj dan nastava održati prema sljedećem rasporedu:

Smjena B jutro

predmetna nastava 6. i 8.razredi u 7 i 30 sati.

razredna nastava 2. i 4.razredi u 8 sati

Smjena A popodne

predmetna nastava 5. i 7.razredi u 13 i 30 sati.

razredna nastava  3.razredi u 14 sati

UČENICI PRVIH RAZREDA u 11 sati na školskom igralištu
 

 • Učenici će dobiti prvi nastavni sat udžbenike, raspored sati te upute o organizaciji nastave i ponašanju u skladu s propisanim mjerama.
 • Učenici su obvezni nositi maske, kao i svi učitelji i djelatnici škole. Učenici će dobiti dvije platnene maske. Nužno je da maske redovito perete kako bi one zaista imale svoju funkciju. Sva didaktička sredstva i pomagala koja koriste učitelji u nastavi redovito će se dezinficirati.
 • Učenici su dužni svaki dan u školu donijeti u blokiću zapisanu vrijednost izmjerene temperature.Izuzetno je značajno da kao roditelji vodite računa o navedenom te da dijete ne šaljete u školu ukoliko ima povišenu temperaturu i/ili druge simptome infekcije.
 • Učenici moraju u školu dolaziti na vrijeme s obzirom da  je ulazak i izlazak iz školske zgrade strogo kontroliran. Dakle, roditelji,  pazite da ne kasne, ali i da ne dolaze prerano jer tada ne možemo kontrolirati održavanje nužne distance. Svaki učenik po dolasku staje u prostor gdje je njegov razred na školskom igralištu. Predmetni učitelji dolaze na školsko igralište po onaj razred koji imaju po rasporedu.
 • Učenici predmetne nastave ulaze u školu na glavni ulaz, a učenici razredne nastave na zapdni ulaz na donjem katu.

 

 •  Raspored održavanja nastave prvi tjedan (od 8.rujna):

Smjena B jutro

predmetna nastava 6. i 8.razredi u 7 i 30 sati.

razredna nastava 2. i 4.razredi u 8 sati

Smjena A popodne

predmetna nastava 5. i 7.razredi u 13 i 30 sati.

razredna nastava 1. i  3.razredi u 14 sati

 • Nastava će se pretežno organizirati kroz blok satove. Školski sat će trajati 40 minuta. Školskog zvona nema.

 • Školski odmor učenika  također ćemo kontrolirati posebnim rasporedom
 • Djeca su obvezna pohađati izbornu nastavu koju su odabrali za ovu školsku godinu. Izborna nastava će se održavati u školi ukoliko je riječ o učenicima istog razrednog odjela. Ukoliko je riječ o kombiniranim grupama provodit će se „mješoviti model“, dakle, dio u školi, a dio kao nastava na daljinu. Na isti način će se realizirati izvannastavne aktivnosti.
 • Roditelji ne ulaze u školu, osim u iznimnim situacijama te pri tome obvezno nose masku te ne smiju imati simptome infekcije.
 • Roditeljski sastanci te individualni razgovori roditelja i učitelja odvijat će se online (razrednici s roditeljima dogovaraju način komunikacije). 
 • Ukoliko se, nažalost, pojavi sumnja na infekciju COVIDOM u školi, postupat ćemo prema dobivenom protokolu. Što se  tiče onih učenika koji spadaju u „ranjivu“ skupinu s obzirom na svoja zdravstvena stanja, sve odluke o načinu pohađanja nastave donose liječnici specijalisti školske medicine. 

PRIJEVOZ UČENIKA JE ORGANIZIRAN PO DOLASKU U ŠKOLU (7.00 I 7.30 SATI TE U 13.00 I 13.30 SATI) I POVRATKU IZ ŠKOLE.

UČENICI SU DUŽNI NOSITI MASKE U ŠKOLSKOM AUTOBUSU.

Još jednom vas pozivamo na suradnju te vam želimo zdravlja i mira u ovoj, nadajmo se,poticajnoj i uspješnoj školskoj godini.


Osnovna škola Kneza Mislava Kaštel Sućurac