preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Školsko zvono

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Vremenska prognoza
Provjeri svoje znanje
Prijedlozi

 

webtim@net.hr

Priznanja

"SUĆURAČKI BAUL" 2009.

Krajnji cilj je izdanje zbirke dječjih članaka, intervjua, fotografija i sl. u obliku knjige u kojoj će djeca ispričati priču o tradiciji drugoj djeci i to na način koji im je svima zanimljiv.  "Sućurački baul" zamisao je prof. Ivane Jurić koja je i voditeljica ovog projekta zajedno sa učiteljicom Marijanom Vulas. Planirano je da se projekt realizira do lipnja 2009. godine.

"Sućurački baul" naziv je projekta naše škole kojim se posebna pažnja posvećuje upoznavanju tradicije Kaštel Sućurca, kao i cijelih Kaštela. Za razliku od dosadašnjih stručnih izdanja o kaštelanskoj povijesti i običajima, ovaj baul (škrinja) krije sve one zanimljive tajne koje učenici žele upoznati pa je i zato svojevrsni podnaslov projekta "Sve ča dica oćedu znat o tradiciji...".

 

ZA SIGURNO I POTICAJNO OKRUŽENJE U ŠKOLAMA

 

Na koji je način naša škola uključena u prevenciju nasilja među djecom?

 

 •   Od  2005. godine provode se radionice za edukaciju učenika vršnjaka pomagača. Cilj radionica "vršnjaci pomagači", je  bolje upoznati sebe i druge, razvoj socijalnih vještina i odgovornost, kako bi se svi skupa naučili više uvažavati vlastite i tuđe osjećaje, kako bi znali prepoznati nasilje i ispravno reagirati, te pomoći djeci izloženoj nasilju.
 •       Kroz roditeljske sastanke, satove razrednika, ali i redovnu nastavu svaku školsku godinu posebnu pozornost posvećujemo problematici međuvršnjačkog nasilja.
 •       Obilježavamo različite dane (Dan mira, Dan bijelog štapa, Dan invalida...) a koji promoviraju toleranciju, prihvaćanje različitosti i pomoć hendikepiranim osobama. 
 •        S ciljem upoznavanja drugih kultura, poticanja prijateljstva, razvoja tolerancije i prihvaćanja različitosti već dugi niz godina traje suradnja osnovnih škola Grada Kaštela i škole u Lindlaru (Njemačka).
 •       Utrka harmonije svijeta-globalna štafetna utrka kojoj je cilj promovirati međunarodno prijateljstvo i razumijevanje stigla je dana 09.05 2007. godine i  u našu školu.
 •       Svake godine provodi se sociometrijsko ispitivanje na populaciji učenika četvrtih razreda od strane stručno-razvojne službe. Dobiveni podatci upotrebljavaju su za daljnje aktivnosti unutar pojedinih razrednih odjela.
 •       Provodili su se različiti projekti (Veliki brat, Ugodnim trenutcima u razredu i izvan njega, Prijateljstvo))  kojima se potiču pozitivne vrijednosti, tolerancija, nenasilje.
 •       U okviru roditeljskih sastanaka provode se različite aktivnosti s roditeljima (Komunikacija s djetetom, Dječja agresivnost, Internet)
 •       Na sastancima Vijeća učenika razgovaralo se i o sprječavanju vršnjačkog nasilja, te  njegovom aktivnijem uključenju u prevenciju; Vijeće roditelja upoznato je s Projektom „Za sigurno i poticajno okruženje u školama“
 •       Kao i svake godine do sada u školi postoji dežurstvo učitelja, a organiziran je i prihvat učenika putnika (razredna nastava)
 •       Djeca mogu potpuno anonimno sve što ih muči, posebno ono što je vezano za vršnjačko nasilje ubaciti u sandučić povjerenja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  DJEČJA AGRESIVNOST-RADIONICA.doc
 EKO PROJEKT-STARI PAPIR.doc
 MOJ VELIKI BRAT.doc
 STOP NASILJU-BUDIMO PRIJATELJI.doc

Sjednice UV 2018./2019.

 

Petak 7.09.2018. u 8.00 sati

Srijeda 26.09.2018. u 13.10 sati


Vremenik 2018./2019.Natjecanja


Upisi u srednje škole

 


Školski vrt


Sandučić povjerenja

Pravila škole


 


Red button

 

Prijavi sadržaj na internetu za koji sumnjaš da je nezakonit!

preskoči na navigaciju